İstanbul’da Tarihi Yerler

İstanbul'da Tarihi Yerlerİşten eve, evden işe gidip geldiğimiz için yüzlerce paha biçilmez tarihi güzelliklerden geçip gittiğimizi, İstanbul’un güzelliklerini fark etmesek de İstanbul; milyonlarca turisti ağırlayan, dünyanın en eski, en ünlü, en güzel ve tarih kokan şehirlerinden bir tanesidir.

İstanbul’u gezerek tatil yapmaya ne dersiniz? Mola İstanbul, sizlere eğlenceli bir tatil imkânı sunarken, İstanbul’un gezip görmediğiniz yerleri, gezmiş olduğunuz tarihi yerleri tekrardan görebilmenizi de sağlıyor. Mola ile hem tatil yapabilecek hem de rehber eşliğinde İstanbul’u gezebileceksiniz. İstanbul’da tarihi yerleri, tatil yaparak gezip görmeyi istemeyecek kişi yoktur diye düşünüyoruz.

İSTANBUL’DA GEZİLMESİ GEREKEN TARİHİ YERLER

İstanbul’da tarihi yerleri sizin için derledik. Merak ettiğiniz tarihi yerler ile ilgili bilgiye makalemizin içinde bulabilirsiniz.

  1. Ayasofya Camii: İstanbul’u gezmeye başladığınızda gezilip görülecek olan yapılardan bir tanesi Ayasofya’dır. Dünyanın en bilinen ibadethanelerinden biri olan Ayasofya, her sene  yüzlerce turisti misafir etmektedir.
  2. Topkapı Sarayı: Osmanlı İmparatorluğu, dünyanın en büyük imparatorlarından birisidir. Osmanlı’nın tarihinin bir çoğu bu sarayda geçmiş olup; saray entrikalara, hüzünlere, taht törenleri gibi birçok ana da şahit olmuştur. Sarayın bölümleri ile birlikte gezilip görülmesi gereken önemli yapılardan bir tanesidir.
  3. Kapalıçarşı (Grand Bazaar): Beyazıt’ta 550 yıldır turistleri ve yerlileri ağırlayan Kapalıçarşı, kuyumcuları ile ünlenmiş bir yerdir. Yabancı turistlerin Grand Bazaar olarak adlandırdığı Kapalıçarşı’da İstanbul’un en fazla ziyaret edildiği turistik mekanlardandır.
  4. Yerebatan Sarnıcı: Bizans Dönemi’nde yaptırılan ve sarayın su ihtiyacını karşılayan Yerebatan Sarnıcı, bugün bile tüm gözleri üzerine çekmeyi başarmıştır.
  5. Çemberlitaş: İstanbul’daki bir semte adını da verdiği Çemberlitaş, İstanbul’un yedi tepesinden birine dikilmiştir. Tarih kokan İstanbul’da bu yapıyı da görmenizi tavsiye ediyoruz.
  6. Galata Kulesi: Yerli ve yabancı insanların kuyruklar oluşturup, İstanbul’un manzarasına tanıklık yapmak için görülmesi gereken Galata Kulesi mimari yapılardan birisidir. Bir rivayete göre Galata Kulesi’ne çıkılan kişi ile evlenileceği söylenmektedir.
  7. Ahrida Sinagogu: Makedonya’nın Ohri şehrinden göç eden Yahudiler tarafından kurulan vetek sinagog olan Ahrida Sinagogu, Balat’ın gözdesi haline gelmiştir. İstanbul’un fethinden önce inşaa edilen yapılardan biri olan sinagog, ilgi çekmektedir.
  8. Rumeli Hisarı: Fatih Sultan Mehmed’in emriyle 90 günde yapılan bu hisar Boğazkesen Hisar olarak da adlandırılmaktadır. Üç büyük kulesi ve surları ile muhteşem bir yapı olan Rumeli Hisarı müze olarak kullanılmaktadır.
  9. Anadolu Hisarı: Anadolu Yakası’nınen güzel manzaralarının görüldüğü Anadolu Hisarı, İstanbul’un en huzurlu yerlerinden biri olarak adını tarihe yazmıştır.
  10. Yoros Kalesi: Beykoz’da ormanlarla kaplı olan ve kuşbaşı olarak Karadeniz’in görüldüğü Yoros Kalesi, İstanbul’da Doğu Romalılar tarafından kalan ve tarih kokan yapılardan bir tanesidir.
  11. Haydarpaşa Tren Garı: Anadolu’dan gelen trenlerin en son durağı olan, Eminönü’nden Kadıköy’e geçerken görülen ihtişamlı yapı Haydarpaşa Tren Garı, İstanbul’da tarihi yerler arasındadır.
  12. Yedikule Zindanları: İstanbul’un açık hava müzelerinden biri olan Yedikule Zindanları,  İstanbul’da tarihi yerler arasındadır.
  13. Dolmabahçe Sarayı: İstanbul’un en önemli simgelerinden biri olan Dolmabahçe Sarayı, Türkiye’deki en büyük saraylardan bir tanesidir. Dolmabahçe Sarayı, Türkiye için manevi bir değere sahiptir.
  14. Aya Yorgi Manastırı: Büyükada’da olan ve Büyükada’nın simgesi haline gelen Aya Yorgi Manastırı, her sene binlerce turisti ağırlamaktadır. Müthiş manzarası olan Aya Yorgi Manastırı İstanbul’da tarihi yerler arasındadır.
  15. Fener Rum Patrikhanesi: Rum Ortodoks Patrikhanesi olarak da anılan Fener Rum Patrikhanesi, Balat semtinde bulunmaktadır.
  16. Kuleli Askeri Lisesi: Çengelköy kıyısından Boğaz’a bakan bu mimari yapı İstanbul’un en dikkat çekici yapılarındandır.
  17. Kız Kulesi: Hakkında sayısız efsanelerin bulunduğu Kız Kulesi İstanbul’un en gözde yapılarından ve romantik simgelerinden biridir. Tekneyle geçip Kız Kulesi’ni yakından görmek için gelen binlerce yerli ve turist bulunmaktadır.
  18. Sultanahmet Camii: İstanbul’un en değerli yapılarından biri olan Sultanahmet Camii, tarihi ve mimarisi ile İstanbul’un en gözde yapılarından biridir. Her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmakta olan Sultanahmet Camii, görkemli yapısı ile dünyanın en güzel camiileri arasında yer almaktadır.
  19. Adile Sultan Kasrı: Üsküdar’da bulunan Adile Sultan Kasrı, Türk sineması olan Yeşilçam’ın en değerli eserlerinden biri olan, Ertem Eğilmez’in yönettiği ve Rıfat Ilgaz’ın kaleme aldığı Hababam Sınıfı’nın çekimlerine ev sahipliği yapmıştır. Adını Sultan Abdülaziz’in kız kardeşi Adile Sultan’dan almıştır.
  20. Süleymaniye Camii: Kanuni Sultan Süleyman’ın emriyle inşa edilen Süleymaniye Camii, Mimar Sinan tarafından inşa edilmiştir. Camiinin külliyesinde Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan ve Mimar Sinan’a ait türbeler bulunmaktadır.

Önceki
Silivri Otelleri
İstanbul’da Tarihi Yerler