İstanbul’da Kapalı Çarşı ve Alışveriş Turu

Tatil yaparak hem eğlenmeye hem de yeni yerler keşfetmeye hazır mısınız? Mola İstanbul ile mola alarak bir rehber eşliğinde İstanbul’da Kapalıçarşı ve alışveriş turu yapabileceksiniz. Her gününüz farklı anılarla dolacak ve ailenizle unutulmayacak zamanlarınız olacak. Mola İstanbul’dan sizleri rehber eşliğinde alacağız ve tüm gün İstanbul’da Kapalıçarşı ve alışveriş turu yaptıracağız. Turu noktaladıktan sonra tekrardan Mola’ya döneceksiniz. Böylece hem dilediğinizce Kapalıçarşı ve alışveriş turu yapabileceksiniz tabii ki bir yandan da tatilinize devam edeceksiniz.

İstanbul'da Kapalı Çarşı ve Alışveriş Turu

Akıllı Eğlence Sistemi’ne sahip olan tatil mekanı Mola İstanbul’da eğlencede sınır yok. İstanbul’u simgeleştiren tarihi mekanlarından bir tanesi olan Kapalıçarşı’yı yakından görebilecek, alışveriş merkezlerinde istediğiniz gibi alışveriş yapabileceksiniz. Tatil dönüşü hediye almak isteyeceğiniz, sevdikleriniz olacaktır. 

Endişelenmeyin, mola alıp sevdiklerinizi düzenlemiş olduğumuz turlarla sevindirebileceksiniz. Konuklarımız için sunmuş olduğumuz hizmetlerimizde yok yok… İstanbul’un tadını çıkararak tatil yapıp eğlenmeyi kim istemez?

Kapalıçarşı’nın tarihini bilmeyen kişilerimiz için Kapalıçarşı’yı makalemizde anlattık.

 

KAPALIÇARŞI TARİHİ

Kapalı Çarşı TarihiDünyanın en büyük çarşısı unvanına sahip olan Kapalıçarşı aynı zamanda dünyanın en eski kapalı çarşılarından birisidir. Kapalıçarşı, İstanbul’da Beyazıt, Nuruosmaniye ile Mercan semtlerinin ortasında bulunmaktadır. Kapalıçarşı’da yaklaşık olarak 4 bin dükkân bulunmaktadır. Dükkanların her birinde olan çalışanların toplamı da 25 bine yakındır. Gün içinde oldukça yoğun olan Kapalıçarşı’ya gelen kişi sayısı 500 bine yakındır. Yılda Kapalıçarşı’ya gelen turist sayısı da oldukça fazladır. (Yaklaşık 91 milyon turist) Ağırladığı turist sayısınca en fazla ziyaret edilen turistik mekanlardandır. Kapalıçarşı’yı oluşturan iki bedesten bulunmaktadır. İç Bedesten (Cevahir Bedesteni) büyük bir ihtimalle Bizans’tan kalma bir yapıdır. 

Diğer bedesten olan Yeni Bedesten ise Fatih Sultan Mehmed tarafından yaptırılmıştır. Yeni Bedesten, Sandal Bedesteni olarak da adlandırılmaktadır. Kapalıçarşı, İstanbul’un görülmesi gereken ve bir şehri andıran bir merkezdir. Kapalıçarşı’da bütün dükkânlar aynı genişlikte inşa edilmiştir. Kapalıçarşı’da oldukça kuyumcu dükkânı bulunmaktadır. El halıları, gümüşten yapılmış Türk işleri, dekoratif eşya, bakır, bronz hediyelik eşya, seramik gibi eşyaların satıldığı dükkânlar bulunmaktadır.

Kapalıçarşı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kullanıcılar şunları da sordu:

Kapalıçarşı’dan Ne Alınır?

Yaklaşık 4.000 mağazası bulunan ve ülkemizin altın ve döviz borsasının kalbi olan Kapalıçarşı, kuyumcu dükkânları ile ilgi çekiyor. Kapalıçarşı’dan aradığınız her şeyi bulup alışveriş yapabileceğiniz gibi restoranlarda geleneksel Türk yemeklerinin de tadına bakabilirsiniz. Geleneksel desenlerde ipeksi şallar ve eşarpları, antikaları, seramik ürünleri, deri ürünleri, gümüş takıları, el yapımı hediyelikleri, el dokuması kilim ve halıları alabilir, baharatların muhteşem kokularını koklayabilir, kömür ateşinde pişirilmiş Türk kahvesinin muhteşem tadına bakabilir ve Türk lokumunu da kahvenin yanında tadabilirsiniz.

Kapalıçarşı’nın Özellikleri Nelerdir?

Tarihi ve mazisi ile İstanbul’un en gözde mekânlarından biri olan Kapalıçarşı, dünyanın en büyük ve en eski çarşılarından biridir. Her çeşit eşyanın yer aldığı dükkânları barındıran Kapalıçarşı, en fazla turist ağırlayan mekânlardandır. Ayrıca Kapalıçarşı, İstanbul’un borsa ve ticaret merkezi olma sebebiyle yerli ve yabancı pek çok insanın da ilgisini çekiyor.

Kapalıçarşı’da Hangi Dükkânlar Var?

Saf zeytinyağından yapılmış sabunları satan dükkânları; peştamal, havlu, kese gibi hamam eşyalarını satan dükkânları; kilim ve el yapımı dokuma halıları satan dükkânları; antika ürünleri satan dükkânları; geleneksel çini sanatıyla yapılmış değerli ürünleri satan dükkânları; kase, bardak gibi çeşitli eşyaları çağdaş bir biçimde tasarlayıp satan dükkânları; gümüş, altın gibi çeşitli mücevherleri satan dükkânları; el yapımı yazmaları satan dükkânlar; seramik, tablo gibi çeşitli eşyaları satan dükkânlar; parfüm satan dükkânlar; Osmanlı tatlıları, Türk lokumu, Türk kahvesi satan çeşitli dükkânlar; çeşitli baharatları satan pek çok dükkânları Kapalıçarşı’da görebiliriz. 

Kapalıçarşı’nın Neyi Meşhur?

Kapalıçarşı’nın hanları, sokakları ve kapıları oldukça meşhur. 65 sokak ve 14 han bulunan Kapalıçarşı’da 11’de kapı bulunuyor.

Kapalıçarşı’nın Ziyaret Saatleri Nedir?

Kapalıçarşı’nın ziyaret saatleri 09.00-19.00 arasındadır. Hafta içi ve cumartesi günleri açık olan Kapalıçarşı, pazar günleri kapalıdır. Ayrıca giriş ücretsizdir.

Kapalıçarşı Yol Tarifi Nedir?

Kapalıçarşı’ya ulaşmanın en pratik yolu, tramvay hattını kullanmaktır. Bağcılar-Kabataş tramvay hattını kullanıp, Beyazıt durağında inebilirsiniz. İndiğiniz zaman birkaç dakika yürüme mesafesiyle Kapalıçarşı’ya ulaşmış olacaksınız

Kapalıçarşı Yönetim Adres ve İletişim
Adres: Kalpakçılar Cad., Kapalıçarşı, Beyazıt, Fatih
Telefon: 0212 519 12 48

 

İstanbul’da Alışveriş Turu

İstanbul, metropol şehirlerden biridir ve geniş bir alışveriş merkezleri İstanbul’da bulunmaktadır. Diğer illerde bulunmayan belli başlı markalar İstanbul’da bulunmaktadır. Dolayısı ile Mola İstanbul, buradaki markalardan alışveriş imkânını Mola’da tatil yapacak olan ailelerimize sunmaktadır. İstanbul’da alışveriş turu yaparak dilediğinizce AVM’leri gezebilecek ve alışveriş yapabileceksiniz. Mola İstanbul, haftanın günlerine sığdıracağı turlar ile bambaşka bir tarza imza atacak. İstanbul dışından gelen ve İstanbul’da büyük marka zincirlerinde alışveriş turu yapmak isteyen kişileri Mola İstanbul’a bekliyoruz. Mola İstanbul ile İstanbul’da Kapalıçarşı ve alışveriş turu ve daha fazlası ile hiç görmediğiniz tatil konsepti ile tanışacaksınız. Mola ile yepyeni bir tarz ile tatile hazırsanız bavulları hazırlayın, Mola’ya bekleniyorsunuz.

Önceki
İstanbul’da Aile Otelleri
İstanbul’da Kapalı Çarşı ve Alışveriş Turu